Over mij

De rode draad in mijn leven – en dus ook in mijn werk als spreker – is nieuwsgierigheid. Ik was zeker geen model-leerling, maar ik wilde wél altijd nieuwe dingen leren. Die honger naar nieuwe dingen is er tot op de dag van vandaag. Zeker als het om het leggen van verbindingen gaat. Waar problemen en uitdagingen vaak uniek lijken voor een domein, is dit lang niet altijd zo. Vaker dan je denkt, is er een link met andere domeinen.

Andere rode draden in mijn leven en mijn interesse zijn de feilbaarheid van het menselijke brein, de invloed van techniek op ons leven en de illusie van voorspelbaarheid. Ik houd ervan om jou – als onderdeel van mijn publiek – met mijn blik naar je eigen uitdagingen te laten kijken. Zodat je weggaat met inspiratie, om ook nieuwsgierig te blijven!

En niet alleen hoop ik dat jij met meer inspiratie naar huis gaat aan het eind van een event; dat wil ik zelf ook. Ik leer van andere sprekers, ik leer van reacties op mijn talks. Want hoe meer je leert, hoe meer je je beseft hoe weinig je eigenlijk weet.

Placeholder Image
Placeholder Image
Bart van Leeuwen

  Petten en helmen

  Ik ben Bart van Leeuwen. Ik introduceer mijzelf vaak als iemand met meerdere petten of helmen op.

  • Ik ben eigenaar van Netage B.V. waar ik al meer dan 25 jaar data projecten uitvoer voor nationale en internationale organisaties. Ik ben betrokken geweest bij het ontwikkelen van verschillende data standaarden van o.a. het W3C en OGC.
  • Bij SAMatters! (Situational Awareness Matters!), ben ik trainer op het gebied van human factors in hoog risico hoog consequentie beroepen. Snappen we eigenlijk zelf wel hoe we beslissingen nemen?
  • In het kader van ‘als je de slimste in de kamer bent, zit je in de verkeerder kamer’ ben ik gastdocent/onderzoeker aan de VU bij Human Centric Data Science groep. Ik omring me hier met mensen die zoveel slimmer zijn en die mijn nieuwsgierigheid blijven wekken.
  • Elke kleine jongen wil brandweerman worden, dus eigenlijk ben ik nooit groot geworden. Al meer dan 25 jaar ben ik brandweerman waarvan meer dan 20 jaar bij Brandweer Amsterdam-Amstelland. Momenteel ben ik bevelvoerder.

  In mijn introductie vertelde ik over mijn nieuwsgierigheid naar verbindingen. Ook alle petten en helmen hebben een verbinding. Mijn angst.


  Mijn angst

  Ik ben bang dat wanneer mij of één van mijn collega’s iets overkomt, we achteraf constateren dat dit niet nodig was geweest. Dat alle informatie die nodig was om dit te voorkomen aanwezig was in onze eigen organisatie of organisaties waar we mee samenwerken. Dat we simpelweg niet staat waren om de juiste informatie, op de juiste manier, op het juiste moment, bij de juiste persoon te krijgen.

  Bart van Leeuwen

  De nieuwsgierigheid naar dit vraagstuk is de afgelopen 15 jaar mijn drijfveer, van puur technische data-oplossingen, langs de beperkingen van het menselijke brein, naar de filosofische manier van kijken naar wat er echt aan de hand is.

  Reviews

  Dit is wat een aantal deelnemers zeiden over mijn trainingen en presentaties:

  “Het is de beste training die ik in jaren heb gehad”

  “We besteden te weinig tijd aan praten over menselijke factoren bij de brandweer”

  “Bedankt voor het geven van de presentatie. Het was veruit de beste die ik tijdens het hele evenement heb bijgewoond”

  “Je bent de eerste persoon die de interactie tussen mens en technologie in ons vakgebied zo gedetailleerd bespreekt”